AMSTERDAM MAAKT RUIMTE live

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Stel uw vraag

Wat is uw naam?
Wat is uw emailadres?
Wat is uw telefoonnummer? (optioneel)
Stel hier uw vraag.

De moderator zal uw bericht lezen en eventueel behandelen tijdens de bijeenkomst. U krijgt anders op een later tijdstip antwoord op het door u opgegeven e-mailadres.

Samen maken we ruimte

Het is de afgelopen jaren steeds drukker geworden in de stad en die drukte neemt de komende tijd alleen nog maar toe. De openbare ruimte is de plek van iedereen, waar we elkaar willen ontmoeten, spelen, ondernemen, uitgaan, fietsen, sporten en optreden. Maar dit is ook de ruimte waar we bomen, ondergrondse containers, wegen, fietspaden, parken, wateropvang en elektriciteitshuisjes moeten aanleggen. En de komende jaren komen er nog 250.000 inwoners en 200.000 forensen bij. Al die mensen willen ook ergens naartoe en dus komt er nog meer verkeer bij. We zien nu al dat het krap is, maar dan past het echt niet meer.

Dat betekent dat we keuzes moeten maken. En dat we op een nieuwe manier moeten kijken naar wat we belangrijk vinden in onze stad. Dat kunnen we niet alleen, maar dat willen we doen met iedereen die daarmee te maken heeft. Zodat we rekening houden met verschillende belangen en ervoor zorgen dat iedereen mee kan blijven doen.

Op dinsdag 3 oktober presenteer ik de koers “Amsterdam maakt ruimte”. Die koers is de richting, maar die wil ik samen met de stad verder vormgeven. Op deze avond wil ik iedereen op een beeldende manier meenemen in deze denkrichting, er zijn diverse sprekers met verschillende invalshoeken die met ons meedenken en er zal vooral ook veel interactie met de zaal zijn om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk verschillende belangen in beeld krijgen.

Melanie van der Horst

Wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit, Openbare ruimte en Groen, Water en Aanpak Noord - Gemeente Amsterdam

^